Wanda de Kanter wint opnieuw Vrouw in de Media-Award

11 februari 2016

Wanda de Kanter wint opnieuw Vrouw in de Media-Award

De Vrouw in de Media-Award 2015 is, net als in 2014, naar longarts Wanda de Kanter gegaan, voorzitter van Stichting Rookpreventie Jeugd. Dat maakte initiatiefnemer Mediaplatform VIDM.nl in samenwerking met Sprekersbureau ZijSpreekt vanmorgen bekend. "Ze durft het aan tegen de zeer machtige tabakslobby op te staan met als doel minder kankerdoden in Nederland."

"Wat een passie, gedrevenheid en liefde voor haar vak, voor patiënten en tomeloze energie om zich belangeloos in te zetten voor een rookvrij Nederland." En dat is slechts een van de vele reacties die loskwamen bij het stemmen op longarts Wanda de Kanter. Ze ontving 26% van de 2500 stemmen en versloeg daarmee negentien andere genomineerden voor de Vrouw in de Media Award, inclusief terrorisme-expert Beatrice de Graaf en directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen die respectievelijk tweede en derde werden.

Bovenop de actualiteit

De Kanter is voorzitter van Stichting Rookpreventie Jeugd en zet zich sinds zes jaar met een enorme gedrevenheid in om ervoor te zorgen dat de tabaksindustrie kinderen niet meer kan verleiden met roken te beginnen. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Ze wordt door veel radio- en televisieprogramma's, kranten en tijdschriften gevraagd om commentaar te leveren op het nieuws en zit via social media (@Wdekanter) bovenop de actualiteit.

Hier nog een greep uit de reacties: "Wanda profileert zich als deskundig en professioneel in haar vakgebied"; "Ze is open, kritisch en actueel"; "Ze zet het belang van anti-roken op de kaart in het belang van de gezondheid van anderen!"; "Betrokken arts die een relevant gezondheidsprobleem op een uiterst positieve wijze onder de aandacht weet te brengen"; "Ze durft het aan tegen de zeer machtige tabakslobby op te staan met als doel minder kankerdoden in Nederland"; "Ze wordt tegengewerkt en zwartgemaakt. Geweldige pleitbezorger voor niet-roken"; "Als iemand 'm verdient is het Wanda de Kanter wel."

De prijs is een initatief van Mediaplatform VIDM.nl in samenwerking met Sprekersbureau ZijSpreekt die erop wijzen dat vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn op televisie. De Award zal 8 maart uitgereikt worden. Omdat De Kanter vorig jaar had gewonnen, mocht ze dit jaar de winnaar bekend maken. De ontknoping was een grote verrassing, zoals te zien in de video op YouTube.

Wilt u weten wat Wanda de Kanter en Stichting Rookpreventie Jeugd in 2015 hebben gedaan? Lees dan het jaarverslag van de stichting.

beeld: Suzanne Hanekamp

 

Tags

accijns    1 Albert Heijn    1 alliantie    1 Anne Marie van Veen    1 antirookbeleid    1 Bénédicte Ficq    2 Canadian Intense    7 verbergen
corona    1 crowdfunding    1 displayban    1 doneren    1 EU Court of Justice    1 Europees Hof    7 influencer-marketing    1 influencers    1 Intense-methode    1 ISO method    1 ISO-methode    8 jaarverslag    1 Jeffrey Wigand    1 jeugd    1 jeugdroken    9 jongeren en roken    2 Kamervragen    1 kinderen    2 koolmonoxide    1 KWF    1 lage SES    1 law suit    2 legal case    1 longarts    1 longziekten    1 measurement    1 meetmethode    2 nabestaanden    1 NEN    1 nicotine    2 nicotinereductie    2 NVWA    1 ontwikkelingslanden    1 opvoeding    1 patiënten    1 Pauline Dekker    2 petitie    1 politiek    5 politieke partijen    2 prevalentie    1 preventie    6 Preventieakkoord    5 rechtszaak    9 rigged cigarette    1 RIVM    1 roken    5 rookpreventie    6 rookstop    1 rookstoppoli    2 rookvrije generatie    2 Sick of Smoking    1 sigaretten    2 sigarettenfilter    1 sjoemelsigaret    9 sluikreclame    1 stigma    1 stophulp    1 stoppen met roken    3 supermarkten    2 tabak    9 tabaksbeleid    2 tabaksindustrie    8 tabakslobby    3 tabaksontmoediging    4 tabaksproductenrichtlijn    1 tabaksverslaving    7 Tabakswet    1 TEDx    1 teer    1 tieners    1 tieners en roken    2 TNCO    8 tobacco    3 tobacco emissions    1 Tweede Kamer    2 verkiezingen    1 verkiezingsprogramma's    1 verkooppunten    2 verslavingsfonds    1 volksgezondheid    1 VSK    1 VWS    1 Wanda de Kanter    5 Wet Rookvrije Generatie    1 WHO    3 ziektekosten    1