Organisatie

Maak kennis met Rookpreventie Jeugd

Organisatie

Rookpreventie Jeugd is in 2009 door de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker opgericht met een helder doel: de jongste generatie laten opgroeien zonder tabak, zodat roken verleden tijd wordt.

Gerelateerde berichten

Steun ons werk

De activiteiten van Rookpreventie Jeugd worden gefinancierd uit donaties en sponsorbijdragen. Wilt u ons steunen? Dat stellen wij zeer op prijs.

Lees meer...

Organisatie & jaarverslagen

Wanda de Kanter, longarts Antoni van Leeuwenhoek, auteur Nederland stopt! Met roken (voorzitter)
Em. prof. dr. Frits van Dam, psycholoog, Universiteit van Amsterdam, oud-medewerker Antoni van Leeuwenhoek (secretaris)
Drs. R. Giebels, econometrist, oud-adviseur financiële zaken en risicomanagement Gemeente Amsterdam (penningmeester)
...

Lees meer...

Historie

Rookpreventie Jeugd is voortgekomen uit het werk van Pauline Dekker en Wanda de Kanter, longartsen in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, auteurs van het rookstop-boek Nederland stopt! Met roken.
Ze schreven het boek vanuit hun frustratie over het feit dat zij als longartsen altijd aan het eind van de lijn staan: 80 procent van hun dagelijks werk in het ziekenhuis bestaat uit de zorg voor patiënten met COPD of longkanker. Ziekten die niet te genezen maar wel te voorkomen zijn.

Lees meer...

Doelstelling

Rookpreventie Jeugd heeft één helder doel: tabak uitbannen uit de samenleving en van roken geschiedenis maken. Dat kan alleen door te zorgen dat er geen nieuwe rokers meer bijkomen. Daarom wil Rookpreventie Jeugd de overheid aanzetten tot het nemen van een aantal maatregelen die in samenhang een effectief preventiebeleid opleveren.

Lees meer...