De podcast als vehikel voor de strijd tegen de tabaksindustrie

28 april 2022

De podcast als vehikel voor de strijd tegen de tabaksindustrie

In haar strijd tegen de tabaksindustrie en voor een rookvrije generatie heeft Wanda de Kanter de podcast ontdekt en heeft de podcast Wanda de Kanter ontdekt.

foto © Mariette Mosterd

Samen met TabakNee is De Kanter de podcast-serie Achter het rookgordijn begonnen. In de eerste aflevering spreekt ze met Karl Beerenfenger van het Plastic Peuken Collectief over een verbod op plastic sigarettenfilters, die roken niet minder schadelijk maken maar wel ernstige milieuvervuiling veroorzaken.
Beluister Achter het rookgordijn #1

In de Stem van de dokter, de podcast van de Federatie Medisch Specialisten, gaat het over maatschappelijk betrokken medisch specialisten. Kno-arts en Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem gaat in gesprek met longarts Wanda de Kanter en internist Robin Peeters over hun acties en initiatieven buiten het ziekenhuis.
Beluister De stem van de dokter #3

In Lobkes podcast, de podcast van plantaardig diëtist Lobke Faasen, vertelt De Kanter een uur lang uitgebreid voor een jong publiek over de gevolgen van roken, de strijd tegen de tabaksindustrie en de invoering van een wet Rookvrije Generatie, om ervoor te zorgen dat kinderen geboren in 2017 (nu 5 jaar oud) in 2035, als ze 18 jaar zijn, geen sigaretten kunnen kopen.
Beluister Lobkes podcast #28

In De Leeuw lult verder, de podcast van Paul de Leeuw en acteur Hans Kesting, die De Kanter ‘de Jeanne d’Arc van de tabaksindustrie’ noemen, gaat het uitgebreider over de noodzaak van een wet Rookvrije Generatie, en over de petitie die binnenkort online gaat op het nabestaandenplatform Sick of Smoking om die wet erdoor te krijgen.
Beluister De Leeuw lult verder #15 (vanaf 28:50)