Opvoeding & roken

Hoe ga je het gesprek aan?

Opvoeding & roken

Als ouder wil je je kind beschermen tegen de valstrik van de tabaksindustrie, die roken zo verleidelijk laat lijken dat kinderen het wel ‘moeten’ uitproberen. En dan blijken ze binnen de kortste keren verslaafd te zijn aan de nicotine. Hoe jonger kinderen zijn, hoe makkelijker ze verslaafd raken. Vandaar dat het belangrijkste advies aan ouders is om nog voordat hun kinderen naar de middelbare school gaan een gesprek over roken te hebben.

Verschillende webpagina’s van het Trimbos-instituut, het onafhankelijke kennisinstituut voor alcohol, tabak, drugs en mentale gezondheid, geven ouders tips hoe ze dat gesprek het beste kunnen aangaan. 

Roken & opvoeding

De website Rokeninfo van het Trimbos-instituut heeft een aparte pagina voor ouders met tips hoe zij hun kinderen van het roken kunnen afhouden.
Lees meer...

Praat op tijd met kinderen over roken

Een onderbouwde handleiding voor hoe je met je kind kunt praten over roken op de website Rokeninfo van het Trimbos-instituut.
Lees meer...

Alcohol, roken & opvoeding

Het Trimbos-instituut bracht ook een brochure uit met tips voor ouders met opgroeiende kinderen, in het kader van het preventieprogramma Helder op school.
Lees meer...

Informatie over roken voor ouders

Verslavingskliniek Jellinek heeft voor ouders allerlei feitelijke informatie over tabak en roken op een rij gezet, die zij zouden kunnen gebruiken in het gesprek over roken met hun kinderen.
Lees meer...

Praten over roken

De website opvoeden.nl biedt betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde informatie over alles wat met opvoeden te maken heeft. De pagina ‘Praten over roken’ geeft als belangrijkste tip dat je met je kind het gesprek aan moet gaan over roken en verwijst naar daarvoor naar Rokeninfo.nl.
Lees meer... en nog meer...

Jongereninformatie: roken

De site Jongereninformatie van Opvoedinformatie Nederland is bedoeld voor jongeren en geeft op de pagina ‘Roken’ informatie over de nadelen van roken, wat te doen tegen groepsdruk en hoe je, als je al rookt, daar weer mee kunt stoppen.
Lees meer...

Gerelateerde berichten